Nous distintius a la D.O.CAVA

24 de mayo de 2022

 

NOUS DISTINTIUS D.O.CAVA


Els nous segells permeten al consumidor identificar clarament els 3 elements claus del producte:El seu origen, identificant si es tracta de productes amb origen del territori CAVA, de Zona o de Subzona, com també identificar-los per temps de criança en ampolla.

A continuació us informem de totes les novetats a la D.O.Cava:

CLASIFICACIÓ DEL CAVA SEGONS EL SEU ORIGEN GEOGRÀFIC

1. S’ha determinat la zona de Comtats de Barcelona per a englobar als caves de la regió de Catalunya (amb les subzones Valls d'Anoia-Foix; Serra de Mar; Conca del Gaia; Serra de Prades i Pla de Ponent).

2.Valle del Ebro (amb les subzones Alto Ebro i Valle del Cierzo), de Viñedos de Almendralejo i de Levante (pendent de decidir la seva nomenclatura definitiva) són les subzones no catalanes.

CLASIFICACIÓ DEL CAVA SEGON LA CRIANÇA EN AMPOLLA
El seu segment o categoria, identificant si es tracta d'un CAVA de GUARDA, amb més de 9 mesos de criança en ampolla, o d'un CAVA de GUARDA SUPERIOR, amb llargues criances i procedent de vinyes específiques especialitzades per al destí de vi escumós, amb rendiments reduïts i ecològics (100% a partir del 2025).

La introducció d'una gamma de diferents colors per categoria ajudarà els consumidors a identificar cada tipus de Cava:

  • Verd per als CAVA de GUARDA
  • (mínim 9 mesos de criança en ampolla).

És el més jove de tota la gamma de caves i una explosió de frescor. Aquest escumós s’ha elaborat seguint el mètode tradicional, a partir d’un vi base, realitzant posteriorment una criança mínima de 9 mesos en ampolla..

  • Plata per als CAVA de GUARDA SUPERIOR - RESERVA
  • (mínim 18 mesos de criança en ampolla).

  • Daurat per als CAVA de GUARDA SUPERIOR - GRAN RESERVA
  • (mínim 30 mesos de criança en ampolla)

És l’exaltació de la complexitat. De gran intensitat aromàtica, els caves Gran Reserva destaquen per tenir personalitat pròpia i complexitat aromàtica com a resultat de la criança de més de 30 mesos en ampolla.

Un vi elegant i molt gastronòmic.

  • Els CAVES de PARATGE QUALIFICAT (dins dels CAVES de GUARDA SUPERIOR, amb un mínim de 36 mesos de criança en ampolla) mantenen de moment el seu distintiu actual.

Com el seu nom indica, és un producte únic, resultat d’un lloc especial i concret, d’una vinya i una finca que per les seves característiques (de localització i terrer) es diferencia de la resta. El Cava de Paratge Qualificat és sinònim d’alta qualitat i singularitat. Un producte amb personalitat pròpia, delicat i molt especial.

Segell Elaborador Integral

El segell de garantia del Consell Regulador, òrgan acreditat pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació per a la certificació dels CAVES.

Aquest 2020 s'ha creat un nou segell distintiu, el segell d'Elaborador Integral. Aquest marxamo identifica de manera fàcil els cellers de la D.O. Cava que duen a terme tot el procés d'elaboració del Cava de principi a fi en seva mateixa propietat. D'aquesta manera, podràs identificar tots aquells cellers amb el 100% de premsatge i vinificat a la propietat, buscant aquest segell a les seves ampolles de Cava.

Amb el propòsit d'oferir al consumidor informació complementària sobre els productes de la D.O. CAVA, els nous segells incorporen un codi QR que permet al consumidor més interessat o al més expert accedir fàcilment a informació addicional sobre el producte, el seu origen, així com informació d'interès sobre els seus millors maridatges, o receptes més concordes amb la mena de producte.

Font: https://www.cava.wine/


58é CONCURS TASTAVINS - DOPENEDÈS
Ja podeu consultar i comprar els vins premiats d'aquesta edició